24 Temmuz 2015 Cuma

BAHARATLI EV LİMONATASI

Herkese yeniden merhaba,
Tatil dolayısıyla verdiğim uzun aradan sonra tekrar sizlerleyim. Evet gittim, hem de uzun bir süreliğine ama dönüşüm muhteşem oldu. Harika ve farklı bir limonata tarifiyle karşınızdayım. Bu limonata oldukça ferahlatıcı, lezzetli ve aromatik açıdan tatmin edici.
*Ben bu tarifte şeker kullanmadım. Ancak siz şekerli limonata seviyorsanız, limonatayı hazırlarken içerisine dilediğiniz miktarda şeker ekleyebilirsiniz. Hemen malzemelerle başlıyoruz..

Malzemeler

5 adet limon
2 litre su
3 yemek kaşığı bal
1 adet kabuk tarçın
3-4 adet karanfil
3-4 adet tane karabiber
3-4 adet tane kakule
Bir ufak tutam safran (isteğe bağlı)
Taze fesleğen ve nane yaprakları

Limonatanın Hazırlanışı:

Bu limonatanın kaynatılarak hazırlanan bir tarif olduğunu şimdiden söylemeliyim, ona göre tencerenizi, süzgecinizi hazırlayınız efendim.
Öncelikle 3 adet limonun kabuğunu çok ince bir katman halinde soyuyoruz. Kabukların altında kalan beyaz kısmı 5 limondan da tamamen ayırıyoruz. Neden diye sorarsanız; bu kısımları ayırmamız gerekiyor, eğer ayırmazsak limonataya acı bir tat vereceklerdir ve bu bizim hoşumuza gitmeyecektir.. Limonları dörde bölüp bir tencere içerisine alıyoruz. 3 adet limondan soyduğumuz limon kabuklarını da tencereye koyuyoruz. Tarçını, karanfili, karabiber ve kakule tanelerini ekleyip üzerine 2 litre suyumuzu koyuyoruz ve kaynaması için ocağa alıyoruz. Kaynamaya başlayan limonatayı 15 dk fokurdatıyoruz. Dilerseniz bu evrede safranı da ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatabilirsiniz. Altını kapattıktan sonra içerisine balı ekleyip karıştırıyoruz ve daha sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan limonatayı bir süzgeç yardımıyla süzüp büyükçe bir şişeye alıyoruz ve kabuk tarçını da içerisinde bırakıyoruz. Limonatayı hemen servis edebilirsiniz ancak 1 gece buzdolabında beklettikten sonra kullanırsanız lezzeti daha iyi oturmuş olacaktır.


Bu limonatayı konsantre içecek gibi düşünebilirsiniz çünkü tadı oldukça yoğun oluyor. Ben servis ederken yarı yarıya soda+limonata şeklinde hazırladım. Dilerseniz bardağı buzla doldurup üzerine limonatayı ekleyerek de sunabilirsiniz. Limonatayı servis ederken içerisine taze fesleğen ya da nane yapraklarından koyup limonatanın lezzetini daha da artırabilirsiniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder