7 Temmuz 2015 Salı

MONTE CRISTO FRENCH TOAST (FRANSIZ TOSTU)

Hepinize merhaba sabırlı okuyucularım,
Bugün yaşı genç öğrenci arkadaşlarımın da evde kolaylıkla hazırlayabileceği ama aynı zamanda da sıradan olmayan bir tarif vermek istedim. Fransız Tostu temel olarak bir tost ama bu tost bildiğimiz tostlardan biraz daha fazlası. Tostun içini hazırladıktan sonra onu öyle bir pişiriyoruz ki hem bir kalori bombası hem de besin deposu oluyor, neyse ben yine çok gevezelik etmeyeyim hemen malzemelerle başlayayım :)

Malzemeler (3 tost için)

6 dilim kare tost ekmeği
9 dilim kaşar/dil/cheddar peyniri
6 dilim dana jambon/salam
2 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı

Tostun Hazırlanışı:

Bu tostun içeriğinin hazırlanışı aslında oldukça basit, sadece birazcık matematik bilgisine ve biraz da hafızanızı zorlamaya ihtiyacınız var :)
Öncelikle 1 dilim tost ekmeğimizi alıyoruz, üzerine 1 dilim peynir, 1 dilim jambon, 1 dilim peynir, 1 dilim jambon ve 1 dilim peynir daha koyuyoruz ve son olarak ekmek dilimini üzerine kapatıyoruz. Böylece 3 kat peynir, 2 kat da jambonumuz oluyor. Bu şekilde toplamda 3 tane tost elde edeceğiz, umarım bu sıralama sizi zorlamaz :)
Sıra geldi tostları hazırlamaya; geniş bir kasede yumurtaları ve sütü homojen hale gelecek gibi çırpıyoruz. Daha sonra tostları dağılmayacak şekilde tutarak ekmeklerin her yanı ıslanacak şekilde yumurta banyosu yaptırıyoruz.(İngilizce'de buna "egg wash" deniyor da) Orta ısıdaki ocağımızın üzerine tavayı koyuyor, ısınmasını bekliyor ve tereyağını ekleyip eritiyoruz. Sonra tostları bu yağda arkalı önlü pişiriyoruz. Ocağın altı çok açık olmasın yoksa tereyağı yanar. Orta ateşte ara ara ters-düz ederek yavaşça pişirin ki ısı tostun içine de iletilebilsin, böylece içi süper erimiş peynir ve jambon dolgulu, acayip doyurucu tostlarımız olsun.

Gördüğünüz üzere tostun görüntüsü epey iştah açıcı.
Yapacak arkadaşlara şimdiden afiyet olsun, bu da benim size bir kıyağım olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder