8 Temmuz 2015 Çarşamba

IZGARA TAVUK GÖĞSÜ

Hepinize selam olsun değerli okuyucularım,
Şimdi size öyle bir tavuk göğsü tarifi vereceğim ki bundan sonra kurumuş, saman gibi, lezzetsiz göğüs eti yemeyeceksiniz, yiyemeyeceksiniz. Hepinizin bildiği gibi göğüs eti oldukça yağsız olduğu için ve çoğu zaman uygun yöntem kullanılarak pişirilmediği için kuru ve lezzetsiz oluyor ancak bunun için de bir çözüm yolu var. Hatta ben bu yöntemle tavuktan daha da kuru olan hindi göğüs etini bile pişirdim ve aldığım sonuç oldukça olumluydu. Tavukla da mantarı çok yakıştırdığım için bu tarifte tavuk etinin yanında bir de mantar sosu yaptım, onu da anlatacağım. Önce malzemeler, sonra tarif gelsin..

Malzemeler (3 kişilik)
3 adet tavuk göğsü
1 litre su
1 kalıp dolusu buz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz

Marinasyon için:
Bir tutam deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
Taze kekik
Zeytinyağı
*Dilediğiniz başka baharatları da kullanabilirsiniz.

Mantar Sosu için:
8 adet kültür mantarı
1/2 paket krema
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz-karabiber

Tavukların Hazırlanışı:

Tavuğun kuru olmaması, tüm suyunu içine hapsederek pişmesi ve içi sulu, yumuşak bir tavuk eti elde edebilmemiz için tavuk etlerini geniş bir kabın içine alıyoruz ve üzerine suyu, buzu, şekeri ve tuzu ilave ediyoruz. En fazla 30 dk olacak şekilde bekletiyoruz ve daha sonra süzüp havlu kağıt yardımı ile etleri kuruluyoruz. Marinasyon için etleri bir kaba alıp her yanını tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağı ile sıvıyoruz. Ben tavukları pişirmek için döküm ızgara tavası kullandım. Döküm tavayı 10 dk süresince yüksek ateşteki ocakta ısıtmak gerekiyor. Etin yüzeyinin tamamı iyice tavaya değecek şekilde etleri yerleştiriyoruz ve iyice kızarıp altın sarısı renk alana dek pişiriyoruz. Etin diğer yüzeyleri için de aynı işlemi uyguluyoruz. Pişen etleri bir tahta üzerine alıp 5 dk dinlendiriyoruz bu şekilde etin suyu homojen bir şekilde etin içine yayılıyor. Daha sonra bir bıçak ile etleri bir parmak kalınlığında dilimliyoruz.

Mantar Sosunun Hazırlanışı:

Isınan tavaya önce zeytinyağını ve sarımsakları atıp kokusu çıkana dek bekliyoruz, sonra ince ince doğradığımız mantarları ilave edip kavuruyoruz. Çeşnilendirmek için çok az tuz ve karabiber ekliyoruz. Mantarların pişmesine yakın soya sosunu da ekleyip çektiriyoruz. Son olarak da kremayı ekliyoruz, yavaş ateşte 1-2 dk kıvam alması için bekleyip ocağın altını kapatıyoruz.


Yemeğin görüntüsü bu şekilde, mantar sosunu ister üzerine gezdirin ister yanında servis edin.
Ben yemeğin yanına karbonhidrat olsun diye bulgur pilavı da ekledim.

Umarım bu tarifi uygularsınız ki bence uygulayacaksınız çünkü göğüs eti severleri büyük bir çileden kurtardım, şimdiden deneyeceklere afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder