5 Temmuz 2015 Pazar

KREMALI VE TAZE ADAÇAYLI MAKARNA

Merhabaaa,
Biliyorum hepiniz taze makarna tarifimi denediniz ve makarnanızı nasıl pişireceğinizi öğrenmek için bu tarifi okuyorsunuz. Bu makarna tarifini uygulamak için illa taze makarna yapmış olmanıza gerek yok tabi, hazır makarna da kullanabilirsiniz. Eğer hazır makarna kullanacaksanız bu tarif için 1 paket kullanabilirsiniz. Sizi daha fazla yormayayım ve malzemelerle başlayayım.

Malzemeler:

1/2 paket krema
1 ufak kase ince rendelenmiş eski kaşar
Birkaç yaprak taze adaçayı
Birkaç yaprak taze fesleğen
Bir tatlı kaşığı tereyağı
Tuz-karabiber

Yapılışı:

Makarnayı yapmak için öncelikle bir tencerede içine bir tutam tuz attığımız suyumuzu kaynatmamız gerekecek. Kaynayan suya makarnalarımızı bırakacağız ve hafifçe bir karıştıracağız, daha fazla ellemeye gerek yok :D Taze makarnayla yaptığınızda pişme süresi hazır makarnaya göre daha kısa olacaktır o yüzden makarnanın pişip pişmediğini yakından takip edin.

Bu sırada başka bir tencereye bir parça tereyağını ekleyin ve içine adaçayı yapraklarını atın. Yağın ve ısının etkisiyle tadını ve kokusunu bırakacaktır. Dilerseniz, elinizle parçalara ayırdığınız fesleğen yapraklarını da ekleyebilirsiniz. Pişirdiğiniz makarnanın suyundan yarım su bardağı kadar ayırın, daha sonra makarnayı süzün, kesinlikle soğuk suyun altından falan geçirmeyin tüm lezzetini yok edersiniz. Kremayı tereyağının üzerine boşaltın. Daha sonra makarnayı ve ayırdığınız makarna suyunun bir kısmını ekleyin. Hafif tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Rendelediğiniz eski kaşarın da yarısını makarnanın üzerine ekleyin. Su, krema ve eski kaşar birleşimi ısının etkisiyle makarnayı bağlayacaktır ve makarna tenceredeki sıvıyı çekip toparlanacaktır. Makarnayı tabağa aldığınızda üzerine rendelediğiniz kaşardan arta kalanı serpin. Vee ta-taaa işte makarnanız hazır.


Ben makarnayı paneleyip kızarttığım tavuk göğsü dilimleriyle birlikte servis ettim. Dilerseniz sade de servis edebilirsiniz zaten makarna yeterince lezzetli :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder