8 Temmuz 2015 Çarşamba

TAVUKLU, SEBZELİ, SOYA SOSLU SPAGHETTI

Sevgili takipçilerim hepinize merhaba,
Bugün de yanıp tutuşan makarna aşkımla size harika bir spaghetti tarifi vermeye geldim.
Bu spaghetti içindeki soya sosu sebebiyle kısmen Çin Noodle esintileri taşısa da servis etmeden önce üzerine eklediğim peynir sayesinde adeta bir İtalyan lezzetine dönüşmekte. Elbette Türklüğümden de ödün vermedim ve salatalık turşusu vasıtasıyla melez bir lezzet ortaya çıkardım. Umarım bu tarifi uygularsınız ve umarım beğenirsiniz :) Malzemelerle başlıyoruz..

Malzemeler

1/2 paket spaghetti
1 adet tavuk göğsü
1 adet kırmızı kapya biberi
1 adet kırmızı chilli biberi
1 adet yeşil biber
2 adet salatalık turşusu
Bir ufak kase ince eski kaşar rendesi
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz-karabiber

Hazırlanışı:

Yemeği yapmaya tavuğu, biberleri ve turşuları jülyen, sarımsakları da ince ince doğrayarak başlıyoruz. Daha sonra bir tencerede bol tuz attığımız suyu kaynatıp içine makarnayı ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra pişmeye bırakıyoruz.
Eti ve sebzeleri pişirmek için varsa bir wok tava yoksa da herhangi bir sote tenceresini ocağın üzerine alıp, zeytinyağını ekleyip ısınması için bekliyoruz. Önce sarımsakları ve biberleri sonra tavuk etini ekleyip tuz-karabiber ile çeşnilendirerek sulanmalarına izin vermeden yüksek ateşte soteliyoruz. Sotelenen malzemelerin üzerine soya sosunu ekleyip biraz çektiriyoruz. Bu sırada pişen makarnanın suyundan biraz ayırıp makarnayı da süzüp sebzelerin üzerine ekliyoruz. Makarna suyundan biraz biraz ekleyerek makarnanın suyla birlikte soya sosunu ve diğer malzemelerin bıraktığı bütün lezzeti çekmesini sağlıyoruz. Pişen makarnayı bir makarna maşası yardımıyla dolayarak tabağımıza alıyor, üzerini turşuyla ve peynir rendesiyle renklendiriyoruz.



İşte bu da olağanüstü lezzetli makarnamızın sunum hali.
Ben Barilla kullanıyorum, hatta bazen spaghetti yerine "spaghetti lunghi"
yani uzun spaghetti alıyorum. Pişirirken biraz zorlansam da uzun spaghetti sunum esnasında daha güzel bir görüntü sağlıyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder