31 Temmuz 2015 Cuma

DONDURULMUŞ YOĞURT (FROZEN YOGHURT)

Herkese merhaba,
Bugün sizlere dondurulmuş yoğurt tarifi vereceğim. Son birkaç yıldır dondurulmuş yoğurt oldukça popüler, özellikle tatlı niyetine sıkça tüketiliyor. Eğer dikkat ettiyseniz birçok alışveriş merkezinde meyvelerle, kuruyemişlerle ve şekerlemelerle çeşnilendirilip satıldığını göreceksiniz. Aslına bakarsanız oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı alternatifi.. Bu sebeple ben de size yaz mevsiminde çok rahat tüketebileceğiniz dondurulmuş yoğurt tarifini vereceğim ki siz de bu zevkten maruz kalmayın..

Malzemeler (5 kişilik)

1 kilo yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin ya da birkaç damla vanilya

Yapılışı:

Öncelikle yoğurdunuzu bir tülbent ya da bez yardımıyla biraz süzmenizi tavsiye ederim. Eğer çok sıvı bir yoğurt kullanırsanız yoğurt donduğunda içinde buz parçacıkları olacaktır. Direkt süzme yoğurt satın alırsanız da ekşi ve yoğun bir yoğurt olacaktır, bu sebeple en iyisi evde hafifçe süzmek. Süzülen yoğurdun içerisine şekeri ve vanilyayı ekleyin. Eğer çok tatlı seviyorsanız şeker miktarını artırabilirsiniz. Bunun yanı sıra farklı aromalar ya da renkler katmak istiyorsanız da 1 yemek kaşığı Malibu ya da 2 yemek kaşığı kakao da ekleyebilirsiniz.
Sıra geldi yoğurdumuzu çırpmaya. Çırpmak yoğurda hem daha pürüzsüz ve akışkan bir kıvam verecektir hem de yoğurt içerisinde hava kabarcıkları oluşmasını sağlayacaktır bu da bize dondurma hissi verecektir. Ben karışımı 3-4 dakika çırptıktan sonra Tefal'in "Gelato" yani dondurma yapma makinesinde 20 dakika boyunca dondurma kıvamına gelene kadar tuttum. Sizin evde makineniz yoksa karışımı direkt buzluğa atıp 5 dakika da bir çıkarıp çırparak tekrar buzluğa atabilir ve bu işlemi 5-6 kez, yoğurt iyice kıvam alana kadar tekrarlayabilirsiniz ve daha sonra da 2 saat dondurucuda tutabilirsiniz.
Yoğurt iyice soğuduktan ve yumuşak bir dondurma kıvamına geldikten sonra dilediğiniz meyveyle, bisküviyle, kuruyemişle, hatta nutellayla bile lezzetlendirip servis edebilirsiniz.

Ben servis ederken ahududu, nutella ve petibör bisküvi kullandım, leziz oldu :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder